Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهترین هدیه روز معلم که گرفتم خبر سلامتی یکی از دانش آموزانم که دچار تصادف شده بود و روز معلم به بهبودی کامل رسیده بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از باغملک نیوز “معلمی شغل انبیاست” شاید هزاران بار این جمله را شنیده باشید. اما وقتی که دقیق می شویم می بینیم که رسالتی عظیم بر دوش این مهربانان دلسوز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخن از معلمانی است که از دیروز تا به امروز همیشه پا به پای بچه ها در تمامی عرصه ها پیش رفته اند. همیشه سعی داشته اند که یک قدم از شاگردانشان پیشتر باشند تا با مسائل روز و معضلاتش بیشتر آشنا باشند. معلمانی که بدون هیچ گونه چشم داشتی به نقاطی می روند که از هرگونه وسایل رفاهی محروم است و فقط برای آنها تحصیل دانش آموزان و محروم نماندن آنها از علم مهم است چه بسا که همین دانش آموزان آینده سازان این کشور هستند. همین بهانه شد تا به سراغ یکی از معلمان نمونه باغملک برویم و گفتگوی صمیمی با وی داشته باشیم که خواندن ان خالی از لطف نیست .

– بیوگرافی کامل از خودتان بگویید؟

*محمد کرد ۲۶ ساله و با ۵ سال سابقه تدریس آموزشی، آموزگار شاغل در روستای هپرو مدرسه شهید یزدانی بکانی هستم از محل زندگی که قلعه تل میباشد تا محل کار تقریبا ۴۵ دقیقه مسافت هرا طی می کنم تا به مدرسه برسم


– چه شد که معلمی را انتخاب کردید ؟


*از کودکی عاشق معلمی بودم و دوست داشتم معلم شوم شاید هم بیشتر بخاطر اینکه برادرهام معلم بودند و از آنها الگو میگرفتم دوست داشتم این شغل را انتخاب کنم ولی در نگاه کلی به معلمی عشق می ورزیدم.

-معلم های الان دلسوز هستند یا قدیم؟

*معلم واقعی در هر زمان و مکان و در هر برهه ای از تاریخ با از خودگذشتگی و ایثار و دلسوزی تمام و کمال همه سعی و توان خود را برای پیشرفت دانش آموز انجام می داد و فکر نکنم بشود یک حایلی بین معلم قدیم و جدید از لحاظ میزان دلسوزی تعیین کرد.

-غیر از معلمی به چه کاری مشغول هستید؟

*در حال حاضر غیر از معلمی به کار خاصی مشغول نیستم ولی هر از چندگاهی ترجمه کتاب و جزوات انگلیسی که هم جنبه سرگرمی و گذران اوقات و هم جنبه مادی دارد.

-دوست دارید چه آینده ای برای دانش آموزان تان رقم بخورد ؟

*آرزومندم دانش آموزم به آرزوهایش دست پیدا کند اگر چه آرزوهای دور و دراز،آرزوهایی که متضمن جایگاه او در جامعه و آینده شغلی،مالی،اجتماعی و ….باشد.

– یک خاطره شیرین و تلخ از مدت تدریس خود بگویید؟


*طی مدت این چند سال با ورق زدن سال های گذشته و متصور شدن احساس های پاک کودکانه و معصوم و خنده های تمامی دانش آموزانم،از ته دل یک حس خوشایندی در وجودم نهادینه می شود که این حس برای من ارزش بسیاری دارد. دوران تدریسم مملو از خاطرات شیرین می باشد ولی ماندگارترینش مربوط به سال اول تدریس در روز اول آموزشی می باشد هنگامی که با هزاران شوق و ذوق و امید و هم اینکه اندکی استرس برای تجربه کردن مدرسه و کلاس گام برمیداشتم،
،بعد از دقایقی پیاده روی در حالی که در اندیشه خود غرق بودم ناگهان صدایی هماهنگ شنیدم که زمزمه میکردند آقای کرد خوش آمدی و دانش آموزان پایه های مختلف با خنده های از ته دل به استقبال من آمدند و در آن لحظه من احساس میکردم کل دنیا در دستان من است و این خاطره دلچسب همیشه در ذهنم ماندگار میماند.

*خاطره تلخی که در ذهن دارم مربوط میشود به دانش آموز بسیار زرنگ و خوش اخلاق و مودبی که در سه سال پیش داشته ام. این دانش آموز بسیار زیبا انشا می نوشت و من از خواندن دست نوشته های این دانش آموز دختر واقعا لذت میبردم .

یک روز موضوع انشا در رابطه با این بود که در آینده میخواهی چکاره بشوی؟؟بود. انشای دانش آموز به طور مختصر: من میخواهم دکتر بشوم تا آنقدر پولدار بشوم که بتوانم به همه مادران روستا و دیگر مادران کمک کنم و آن ها را مجانی عمل کنم تا دیگر هیچ مادری بخاطر فقر مالی و نداشتن پول از دنیا نرود..در یک لحظه سکوت بسیار عجیبی مملو از فریاد تمام کلاس رو فراگرفت. در حالی که صدای سرازیر شدن اشک های آن دانش آموز بر روی دفتر انشایش سراسر فضای گوشم را در خود می تنید، بغض سنگینی گلویم را گرفت و بدون اراده به سمت دانش آموز رفتم و او را در آغوش خود گرفتم که این تلخ ترین خاطره دوران تحصیلم بود.

-اگر به قبل بازگردید باز هم معلمی را انتخاب می کنید؟


*صدبار برگردم عقب باز انتخابش میکنم

-بهترین هدیه روز معلم که گرفتید چه بود؟


*بهترین هدیه روز معلم که گرفتم خبر سلامتی یکی از دانش آموزام که دچار تصادف شده بود و روز معلم به بهبودی کامل رسیده بود

-معلم یعنی؟
*معلمی یعنی عاشق بودن و ایجاد یک رابطه دوستانه و دوطرفه در جهت هدایت دانش آموزان و کمک کردن به آنها برای رسیدن به آرزوها

-نگاه مردم و مسئولین به شغل معلمی چگونه است ؟


*متاسفانه معلم طی این چند سال اخیر جایگاهی را که باید داشته باشد را ندارد و ارزش و احترام خود را اندکی از دست داد و علت اصلی این امر هم سخنان و فاش گویی های بیش از حد مسولین در رسانه ها و فضای مجازی ست که معلم را به یک فرد صرفا حقوق بگیر و در همه زمان گله مند از وضعیت اقتصادی و مالی تبدیل کرد.

-اهل مطالعه هستید ؟ چه کتاب هایی می خوانید؟


*کتاب های مرتبط با شغلم مخصوصا روش تدریس ها و مدیریت کلاس و از این قبیل را ببشتر مطالعه میکنم و گهگاهی هم رمان و داستان مطالعه میکنم ولی اوقات فراغتم بیشتر با ورزش و موسیقی پر میشود علاقه زیادی از بچگی به موسیقی و نواختن سازهای سنتی داشتم.

-چه راهکاری برای شکوفایی استعداد های دانش آموزان دارید ؟


*توجه به علاقه ها و نیازهای کودکانه و احساسات آنها و در یک جمله ایجاد رابطه دوستانه بهترین راه برای جرقه زدن استعداد و شکوفایی دانش آموزان است.

-در کنار معلم چه کسانی در تربیت دانش آموزان موثر هستند؟


*در تربیت دانش آموز عوامل متعددی دخیل هستند ولی بیشتر از همه والدین،سیستم و مسئولان آموزش و پرورش تاثیر دارند

-حرف شما برای وزیر آموزش و پرورش چیست؟

*توجه خاص و ویژه به آموزش و پرورش ؛ نه صرفا به معلم و وضعیت اقتصادی بلکه به ساختار آموزش که نیاز به پی ریزی و مشکل یابی اساسی دارد.

-چه کنیم جوانان ما به سمت غرب گرایش پیدا نکنند ؟

* با آموزش های متفاوت و فرهنگ سازی از پایه یعنی دبستان و هم چنین و صادقانه برخورد کردن با آنها

-معلم عشایر چه حسی دارد ؟ دیدن محرومیت ها چه حسی به شما می دهد ؟
*معلم عشایری بودن طبیعتا سختی ها و مشکلات خاص خود را دارد ولی وقتی با دانش آموزان ساده و محروم روبرو می شوی انگیزه برای معلم به وجود می آورد

-چه شد که معلم نمونه شدید؟
*شرکت فعال در اکثر برنامه های فرهنگی و آموزشی – کسب مقام اول در الگوی برتر تدریس و همچنین انتخاب به عنوان معلم تلاشگر باعث به عنوان انتخاب معلم نمونه انتخاب شوم.

-با شنیدن کلمات زیر اولین چیزی که به ذهن تان خطور می کندبگوئید؟


نمره ۲۰: نهایت رضایت دانش آموز و لبخند او
تشویق:عامل محرک دانش آموز
زنگ تفریح:حس خوب
ترکه اناری:اشتباه محض
همکار:گوهر گرانبها

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس دولتی و غیردولتی گفت: وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از این افراد، برخورد کرده و از سیستم حذف شده‌اند.

به گزارش تسنیم؛ محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی، نهاد امور تربیتی وجود داشت و بعد از انقلاب اسلامی به ابتکار شهیدان رجایی و باهنر این نهاد شکل گرفت، اظهار کرد: معاونت پرورشی سال ۱۳۶۳ در وزارت آموزش و پرورش ایجاد، اما در سال ۱۳۸۰ حذف شد آن هم با این منطق که معلمان در کلاس درس به جز فعالیت آموزشی باید فعالیت پرورشی و تربیتی داشته باشند.

وی افزود: انتظار اقدامات تربیتی از تمام اجزای آموزش و پرورش، صحیح است، اما این موضوع دلیل نمی‌شود که فعالیت‌های پرورشی و تربیتی تعطیل شود، سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی در مجلس به تصویب رسید و تا به امروز با گذشت ۱۸ سال، رهبر انقلاب به عدم رضایت از معاونت پرورشی اشاره دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: از معاونت پرورشی در حوزه مسائل تربیتی این انتظار وجود دارد که فرایند رشد دانش‌آموز را تسهیل کرده و سرعت دهد، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید دارد که دانش‌آموز باید در تمام ساحت‌های تربیتی رشد کند.

پورثانی با اشاره به اینکه اگر مسائل تربیتی حل شود مشکلات آموزشی دانش‌آموزان مرتفع خواهد شد، مطرح کرد: بنده زمانی که مدیر مدرسه بودم، دانش‌آموزان معدل پایین داشتند و مدرسه برای حل این موضوع کلاس فوق برنامه برگزار می‌کرد، اما بنده برای حل مسائل آموزشی، اقدامات تربیتی طراحی کردم، دانش‌آموزان را به اردو بردیم، کلاس ریاضی فوق برنامه را تعطیل و به جای آن فعالیت‌های تربیتی برگزار کردیم و در نهایت معدل مدرسه ۴ نمره افزایش یافت. وقتی دانش‌آموز از حضور در مدرسه حس خوشایند داشته باشد و برای رسیدن زنگ آخر لحظه شماری نکند، قطعاً به آموزش علاقه مند می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری دانش‌آموزان گفت: دانش‌آموزی دختر از شهر میناب استان هرمزگان در این جشنواره رتبه نخست را کسب کرد، او توانسته بود بدون هیچ کلاسی استعداد شعر را در خود شناسایی کرده و رشد دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات این معاونت در راستای تبیین دلایل شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل برای دانش‌آموزان عنوان کرد: کنشگری دانش‌آموزان، یکی از نکات مهم در فعالیت‌های پرورشی است و دانش‌آموز را عنصر فعال و موثر می‌دانیم، ۵۰ هزار گروه جهاد تبین دانش‌آموزی داریم و دانش‌آموزان در گروه‌های ۵ نفری و ۷ نفری، اثر تولید می‌کنند. دانش‌آموزان دختر کتاب بی پرده با حجاب و دانش‌آموزان پسران کتاب یک ون شبهه را مطالعه کرده و تولید اثر می‌کنند.

وی ادامه داد: ۳۰۰ هزار عنصر فعال در قالب بزرگترین رویداد جهاد تبیین را داریم و معتقدیم فضای دانش‌آموزی نباید به فضای تخصصی تبدیل شود، سرودی دارای اهمیت است که در کلاس درس، از محتوای کتاب درسی و توسط معلم و دانش‌آموزان کلاس، تهیه شود.

پورثانی درباره اقدامات معلم بلاگر‌ها عنوان کرد: دانش‌آموز وسیله نیست بلکه ما وسیله‌ای برای رشد دانش‌آموزان هستیم. معلم بلاگری که برای جمع کردن فالوئر در فضای مجازی، دانش‌آموز را وسیله می‌کند از تربیت هیچ چیزی دریافت نکرده و رسالت اصلی معلم و تربیت را فراموش کرده است.

وی ادامه داد: در بحث فعالیت معلم بلاگر‌ها باید در در دو حوزه فعالیت کنیم. نخست؛ حوزه سلبی که وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از افراد معلم نما به واسطه حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، برخورد کرده است و این افراد از سیستم حذف شده‌اند. برخورد با معلم بلاگر‌ها در مدارس دولتی و غیردولتی بوده است و با هر معلمی که شأن معلم یا همان رسالت انبیا را فراموش کند و از دانش‌آموز به عنوان وسیله استفاده کند، برخورد خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: حوزه دوم؛ اقدامات ایجابی یا فرهنگی است، باید دانش آموزان را نسبت به نقش خود در فضای مجازی آگاه کنیم و در حوزه هوش مصنوعی و سواد رسانه‌ای اطلاعات آن‌ها را افزایش دهیم تا خودشان اجازه ندهند که دستمایه این افراد شوند.

وی درباره نحوه گزینش معلمان مناسب و اینکه در برخی موارد شاهد تنبیه بدنی دانش‌آموزان به دلیل ورود معلمان نامناسب به آموزش و پرورش هستیم، گفت: ورود به آموزش و پرورش باید از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد، اما در مقطعی از زمان این دانشگاه تضعیف شد همچنین ۳۰۰ هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی و افراد حق التدریس با مصوبه مجلس بدون گذراندن یک روز آموزش وارد مدارس شدند. هم اکنون در گزینش جدید، کانون‌های ارزیابی مستقر هستند که افراد را به طور دقیق بررسی می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی
  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • معلمان بر شخصیت دانش‌آموزان تاثیرگذار هستند
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • معلمی که هوشیارانه دانش‌آموزانش را زیرنظر دارد
  • ۳ دهه خدمت در مناطق محروم / بازنشستگی که خوشایند نیست
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟